Schilderijen uit het hart

Polderland ”Eveningcolors” 30×40 cm olieverf op canvas

Kunst aan de muur

De kleuren, het licht in de natuur, daarmee kun je een schilderij zeggingskracht geven.

Een schilderij van de natuur aan de muur heeft iets sprankelends. Alsof je zelf in de natuur bent als je naar het schilderij kijkt. Een mooi schilderij geeft je dagelijks plezier.

In de galerie op deze website vind je schilderijen die direct in de natuur geschilderd zijn. Als een schilderij jou raakt, zoals het moment dat het mij raakte toen ik het schilderde, is het wellicht voor jou bestemt.

Misschien heb je wel eens een schilderij gezien, wat in de buurt kwam van wat je zocht, maar het net niet helemaal was. Of je hebt wellicht een idee voor een mooi schilderij maar je weet niet of het mogelijk om zo’n schilderij te laten maken. Jouw wensen vertalen naar een persoonlijk kunstwerk voor bij jou aan de muur vind ik een eer en uitdaging om te doen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_6219-1024x763.jpg
Voorjaarsbloesem olieverf op canvas 30×40 cm

Schilderen in de natuur

Het natuur-schilderij maak ik bij voorkeur direct in de natuur, ‘en plein air’. Sfeer en kleuren komen direct bij mij binnen en dit gevoel gebruik ik tijdens het schilderen omdat dit voor mij het belangrijkste instrument is om tot het mooiste resultaat te komen.

Een schilderij uitkiezen

 • een schilderij vrijblijvend twee weken op zicht, zonder kosten
 • twijfel je tussen meerdere werken, geen probleem, neem meerdere werken op zicht
 • het inlijsten zelf verzorgen of ik regel het voor je

VERS VAN DE EZEL: Schilderijen, die vers van de ezel komen, plaats ik op facebook en Instagram. Kom je liever naar het atelier in Woerdense Verlaat om een schilderij in het echt te bekijken, maak een afspraak. Als ik aan het werk ben in mijn atelier is de deur open en anders maken we een afspraak M0618439750 helderkunst@live.nl

Overige verkoop en bezoekpunten:

 • Buitenplaats de Blauwe Meije Meije 300 Zegveld
 • Bloom your Life Dorpsstraat 46 Nieuwkoop.
 • Bel even voor een bezoekje M 06.18439750 T0172.409692

Een geschilderd portret van mensen en dieren

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is harvey-en-Indi-Sun.jpg

Het portret in opdracht

Een portret laten schilderen van jezelf of van een dierbare is een spannend traject. Dat laat je niet zomaar even doen, daar heb je over nagedacht en dat wil je graag. Maar wie gaat het voor je schilderen en nog belangrijker: wat kun je verwachten, is het nodig om te poseren, wat is de prijs? Allemaal vragen waar je nu al de antwoorden op krijgt.

Het is niet nodig om te poseren, ik werk van bestaande foto’s of we maken foto’s. Dat doen we tijdens een ontspannen fotosessie bij jou thuis. We stoppen pas met foto’s maken als we de mooiste foto’s hebben om mee te gaan werken

Het portret is klaar, als we allebei tevreden zijn. Het maakt niet uit hoe lang dit duurt

De prijs spreken we van te voren af, zodat je niet voor een verrassing komt te staan

Op deze pagina vind je voorbeelden van portretten en de prijsinformatie: https://helderkunst.nl/wp-admin/post.php?post=499&action=edit .

Je kiest voor de stijl, de uitvoering en de afmeting van het portret, wat jou het meest aanspreekt. Uiteraard krijg je hierin ook advies. Hieronder vind je een aantal voorbeelden

 • Het losse impressionistische portret
 • Het portret met aandacht voor de details
 • Een mix van beiden
 • De tekening met potlood of houtskool.
 • De aquarel
 • Een portret in olieverf

Heb je interesse om een portret van jou of van een dierbare te laten maken, bel of mail me voor een kennismaking M 06.18439750 T0172.409692 E.Helderkunst@live.nl