Schilderworkshops

 
Stuur een berichtje naar helderkunst@live.nl met de naam van de workshop. Als ik een workshop inplan, ontvang je geheel vrijblijvend een mail met alle info.

Schilderen in de natuur 

”Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; Denk alleen: hier is een blok groen, daar een rechthoek roze, daar een streep geel….” (Claude Monet, Frans impressionistisch schilder 1840-1926)

Voor deze workshop zetten we de schildersezel op in het gebied waar ook de Haagse School schilders in de 19e eeuw neerstreken. Zij ontdekten hier de mooiste plekjes en hielden deze zelfs geheim voor hun collega-schilders. Op veel van deze plekken hier, is de natuur nog steeds adembenemend mooi en je vindt er volop weilanden met vergezichten, slootjes en rietoevers. Doorkijkjes en geriefbosjes maken het landschap compleet en voor schilders natuurlijk heel boeiend om te schilderen.

Houd je van natuur en buiten schilderen, nieuwe dingen leren en grenzen verleggen? Dan ben je op je plek bij deze workshop. Er zijn veel verschillende manieren om de natuur weer te geven en iedereen schildert op zijn of haar manier. Je leert deze dag onder meer hoe je daar mee aan de slag kunt gaan. Hoe breng je kleur en lichtval in je landschap en hoe schilder je diepte en perspectief. Na deze workshop, krijg je wellicht nog meer plezier in schilderen en als je eenmaal aan het buiten schilderen gewend bent, zal je het vast en zeker vaker gaan doen. 

Praktische informatie Workshop schilderen in de natuur 

Aanvang 10.00 uur, afsluiting 15.30 uur

  • Deze workshopdatum wordt ingepland zodra er zich vijf deelnemers hebben aangemeld. Kosten € 75 per persoon
  • Wanneer het regent, wordt het cursusbedrag volledig terugbetaald. Je kunt er ook voor kiezen om een volgende datum te plannen.
  • Het is ook mogelijk om een dag te reserveren om deze workshop alleen of met twee personen te volgen, informeer naar het tarief

Wat neem je zelf mee?  De schildermaterialen. Dat zijn de materialen waar jij het liefst mee werkt of wat je wilt gaan uit proberen. Dat kan zijn: olie of acrylverf, aquarelverf, pastelkrijt, houtskool. Daarnaast adviseer ik om één of meer opgespannen schilderdoekjes en voldoende papier mee te nemen. En als je deze hebt een veldezel. Heb je geen veldezel, geen probleem, dan kun je er één uit ons atelier gebruiken. Verder neem je mee en lunchpakketje en eventueel een klapstoeltje. Voor koffie, thee en frisdrank wordt gezorgd. We sluiten af rond 15.30 uur met een glaasje wijn of een sapje.

‘Daar sta ik dan oog in oog met mijn smetteloos witte canvas doek. José heeft me geleerd niet bang te zijn om te beginnen. Er kan tenslotte niets fout gaan. Ik ga voor het eerst schetsen met verf i.p.v. met houtskool en dat bevalt me goed. Het advies om complementaire kleuren toe te voegen, heeft mijn schilderij helemaal tot leven gebracht en ik weet nu dat ik niet elk blaadje hoef te schilderen maar moet kijken naar het donkere en het lichte groen waardoor ik diepte en lichtval in mijn schilderij kan brengen. Voor het eerst en plein air geschilderd, niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden’. Christina, Workshop schilderen in de natuur 2018

Jouw huisdier op het doek  

Dagworkshop € 150 p.p. Maximaal 4 deelnemers.

Bowie acryl op canvas 30×40 cm

Een schilderij van je eigen huisdier maken, waarbij je de fijne kneepjes leert van het dieren schilderen. Uiteraard wil je dat het portret gaat lijken en daarom leer je stapsgewijs hoe je het schilderij opbouwt. De ogen, de snuit, de vacht, welke achtergrondkleur is mooi bij jouw schilderij, het komt allemaal aan de orde. Belangrijk bij deze workshop is een duidelijke goed gelijkende foto van jouw huisdier of een ander dier wat jou aanspreekt. Wij zorgen voor alle materialen, koffie, thee, sapjes en lunch. Enige teken- en schilderservaring is vereist.

Praktische informatie over de workshop schilder jouw huisdier

  • Aanvang workshop 10.00 uur
  • De workshop is inclusief alle materialen, canvas doek 30×40 cm of 40×50 cm,
  • Wij zorgen voor koffie/thee/sapjes en de lunch, alles inbegrepen
  • We sluiten deze dag rond 16.00 uur af met een glas wijn of sapje.

Schilderuitje voor groepen  

v.a. € 45 p.p. voor een dagdeel van 3 uur

Met een groepje vrienden, familie of collega’s een gezellig schilderuitje organiseren, bijvoorbeeld als onderdeel van een familie- of vriendendag, dan is dit arrangement een echte aanrader. Je kiest je eigen onderwerp of we kiezen een gezamenlijk thema in overleg: bijvoorbeeld, zonnebloemen, waterlelies, koeien, gezellige dames…..of iets anders. Je schildert in een echt atelier of buiten in de tuin als het weer het toelaat.  Hebben jullie geen teken- en schildervaring, geen probleem. Deze schildersactiviteit is zo opgebouwd dat het voor iedereen mogelijk is om met een leuk schilderij naar huis te gaan.

Dit schilderarrangement duurt 3 uur en is inclusief alle materialen en koffie/thee/sapje. Dit arrangement kan geboekt worden voor 6 personen tot 10 personen.

Stuur een berichtje met je wensen naar helderkunst@live.nl of neem contact op met José 0172-409692, ook voor al je vragen kun je hier terecht.