Portretten van mens en dier

Het portret

Voor een portretopdracht ben ik op zoek naar het karakter van degene die ik schilder. Behalve herkenbaarheid zeggen ook een blik en een houding alles over de persoon. Kwetsbaarheid, vastberadenheid of trots zijn dingen die me opvallen en vaak ook ontroeren. Dat zie je terug in mijn portretten. Met een losse toets breng ik het portret tot leven en daarmee heb ik al veel mensen blij mee mogen maken.

Van een mooi geschilderd portret blijf je genieten, het doorstaat de tijd en het blijft boeien, generatie na generatie. De portretten die ik maak worden uitgevoerd in olieverf of acrylverf. Ook een tekening in houtskool, potlood of pastelkrijt is mogelijk. Samen bespreken we de wensen en mogelijkheden. Tijdens een ontspannen gesprek en indien nodig een korte fotosessie, weet ik vaak al direct hoe ik hem of haar het best kan treffen op het doek.

Wanneer is het beste moment om het iemand te portretteren?

Voor een volwassene is het moment van portretteren altijd oké. Voor kinderen geldt eigenlijk hetzelfde, want iedere leeftijd heeft iets speciaals; het jeugdige en onbevangene van het jonge kind is uniek. De uitgesproken stijl van een tiener, of de jong volwassene die de volgende stap in het leven gaat maken is ook een uitgesproken moment voor een portret. Laat je gevoel spreken want wat je ook kiest, alle leeftijden hebben iets bijzonders.

Postuum portret. Het is mogelijk om van een overleden dierbare een portret te laten maken. Een duidelijke foto is hiervoor nodig.

Wat zijn de kosten voor een geschilderd of getekend portret?
  • Schilderij in potlood of houtskool incl. witte lijst met passe partout. Vanaf € 350
  • Schilderij in olieverf,  acrylverf of pastelkrijt  inclusief lijst.                Vanaf € 850
  • Het is niet nodig om te poseren, ik werk van bestaande foto’s of we maken samen een aantal foto’s in een ontspannen fotosessie bij jou thuis.
  • Het portret is klaar, als we allebei tevreden zijn. Het maakt niet uit hoe lang dit duurt
  • Duidelijke prijsafspraak van te voren, geen verassingen, open en helder
  • Je kiest voor de stijl, de uitvoering en de afmeting van het portret, wat jou het meest aanspreekt. Uiteraard denk ik met je mee en kiezen we wat bij jou en het schilderij past.

Een selectie van de portretten in opdracht 

 

                                                                                                     


Baby portret in houtskool met krijt

  


Baby Portret in olieverf

 

Speciale opdracht ”Verbinding”


Dieren schilderij of tekening

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is harvey-en-Indi-Sun.jpg
Harvey the Boxer en Indi-Sun, olieverf op linnen 40×40 cm.  prijsindicatie € 650

Uniek, jouw huisdier vereeuwigd op het linnen doek.

Als je kiest voor een blijvende herinnering!

Wanneer je een portret laat maken, dan is het belangrijk om het karakter van het dier te laten zien. Dat kan zijn een manier van kijken, hoe het dier zit of staat. Er zijn meerdere opties. Ik werk vanaf foto’s en vind het ook fijn (indien mogelijk) om jouw huisdier tijdens het schilderproces een keer in het echt te zien.

Prijsvoorbeeld:

Geschilderd dierenportret in olieverf inclusief houten baklijst in de afmeting 30x40cm, prijs € 400. Een andere afmeting? Bijna alle afmetingen zijn mogelijk. Samen bespreken we de verschillende uitvoeringsstijlen en mogelijkheden om tot het beste resultaat te komen.

Vikkie acryl op canvas 60×80 cm. prijsindicatie 750
Labradorpuppie 40x50cm prijsindicatie € 600

Basseth Hound olieverf op linnen 60×120 cm  € 950

Koe olie op canvas 30×30 cm verkocht

Koe 20x20cm verkocht

Koe acryl op canvas 40x40cm. prijs 600

Schaap acryl op canvas 13×18 cm prijs 300

Schapen olie op linnen 50×50 cm prijs 525

Kippen gemengde techniek op canvas 40x50cm prijs 650