Bijzondere Momenten

Leven is een vorm van onzeker zijn, niet wetende wat er komt en hoe het verder moet. Op het moment waarop je weet hoe, ga je een beetje dood. De kunstenaar weet het nooit helemaal. We gissen. We kunnen het mis hebben, maar we maken in het donker de ene sprong na de ander.

Agnes de Mille.


 

Voor Kjeld Nuis mag ik dit portret maken van hem en zijn zoontje Jax

Kjeld met zoontje Jax, houtskool en potlood op linnen 30x30cm
Overhandiging van het portret aan Kjeld Nuis tijdens de Bruintje Beer wielertocht in Musselkanaal

Een bijzondere dag als schilderjuf op tv in ”Denkend aan Holland” van omroep Max

Samen met collega Corry Kooi geef ik schilderles aan André van Duin en Janny van der Heijden. Varend door het Groene Hart, leggen André en Janny hun boot een poosje stil om achter de ezel een kunstwerkje te maken in de stijl van de Haagse Schoolschilders. Een ontzettend leuke middag met deze twee lieve mensen en hun voltallige crew. André maakt een pasteltekening en Janny schildert met olieverf haar landschap. En ze doen het hartstikke goed!

Bekijk hier de uitzending: Denkend aan Holland in het Groene Hart terug.


Nationaal Kunstconcours Kunsthal Rotterdam

De eerste schilderwedstrijd, waar ik aan mee doe. Helemaal verrast ben ik met de tweede prijs voor het kleine olieverfschilderijtje ‘Grazend vee’

De opdracht voor het kunstconcours is een schilderij maken met als thema: Het Hollandse landschap. Ik heb gekozen voor een klein formaat doek 20x20cm. met daarop 3 grazende koeien vanuit een laag perspectief. Onderdeel van deze prijs is dat het werk gedurende 2 maanden in de Kunsthal hangt, gelijktijdig met schilderijen van de grote meesters van de De Haagse School, Weissenbruch, Israels, Roelofs e.v.a. Deze schilderijen van de meesters zijn voor de expositie speciaal uit het Rijksmuseum en de Neue Pinakothek, München gekomen. Dat was wel even kicken!


3e prijs Groene Hart Kunstwedstrijd 2019.

De vakjury kent in 2019 aan ‘Searching for Light’ de 3e prijs toe.
Drie weken later ontvangt het werk ook nog de 2e prijs van de publieksjury, het kan niet op dit jaar.

De Groene Hart kunstprijs is een twee jaarlijkse nationale kunstmanifestatie die wordt georganiseerd door De Stichting Groene H/Art. Er doen rond de 120 Nederlandse kunstenaars mee waarbij veel disciplines zijn vertegenwoordigd o.a.; schilderijen, beelden, fotografie, digitalart, zeefdruk. VOOR DE DERDE KEER GENOMINEERD VOOR DE GROENE HART KUNSTPRIJS, IK SCHUIF STEEDS EEN PLEKJE OP 🙂

Searching for light, olieverf op linnen. Thema: Water, vriend of vijand.

juryrapport:
”Voor haar kleine olieverflandschap, getiteld: Searching for light ontvangt zij de derde prijs. Een werkje waar niet zozeer het thema, maar de esthetiek centraal staat. Toch is de subtiele wijze waarop zij haar kleurstroken horizontaal rangschikt kenmerkend voor ons waterrijke en soms wat te waterrijke landschap. Een impliciete weergave van nat Nederland, met al zijn pracht, maar toch ook met een zweem van dreiging.


De Haagse School schilderdag 2019 ‘Het Noordse Dorp’ de 3e prijs

De Haagse Schooldag is een “en plein air” evenement. Uit het gehele land worden zo’n 25 kunstenaars uitgenodigd om een dag in de natuur te gaan schilderen. Geweldig leuk om hier weer aan mee te mogen doen. Van de werken wordt een expositie ingericht bij Galerie Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Bezoekers van de expositie brengen hun stem uit op hun favoriete werk.

Het Noordse Dorp olie op linnen 30x40cm ”en plein air” geschilderd 3e prijs

In 2015 en 2017 worden mijn schilderijen genomineerd voor de Groene Hart Kunstprijs
Nominatie voor Langs de Oude Meije, olieverf op linnen Thema: Licht, leven, landschap 2017
Nominatie voor Molenvierluik, olieverf op linnen. Thema: Leef mee met het Groene Hart
2015

Groene Hart Kunstprijzen 2013 

In 2013 wint ”Boeren Geselschap” De Publieksprijs.

Publieksprijs voor Boerengeselschap olieverf op linnen Thema: Groene hart, kloppend hart 2013

Nationale kunstwedstrijd Koningin Maxima

Het kleine paneeltje 10×18 cm wordt door de vakjury geselecteerd voor de Maxima expositie in het Coda museum in Apeldoorn. Voor de opening heeft Maxima vast alle werken bekeken, koninklijke interesse noem ik het maar.

Maxima, acryl op hout 10×18 cm