Portretten

Portret vrij werk – een selectie

    

Portret in opdracht 

Van een mooi geschilderd portret blijf je genieten, het doorstaat de tijd en het blijft boeien, generatie na generatie. De portretten die ik maak zijn uitgevoerd in olieverf of acrylverf, houtskool, potlood of pastelkrijt, soms zijn er meerdere materialen gemengd. Er wordt geposeerd of gewerkt vanaf foto’s. Samen kijken we naar de wensen en bespreken wat mogelijk is.

Voor een volwassene is het moment van portretteren altijd oké. Maar wanneer is het beste moment om het kind te portretteren? Als het de jeugdige nog onbevangen uitstraling heeft, als tiener of jong volwassene? Er is geen uitgesproken moment, laat je gevoel spreken, alle leeftijden hebben iets bijzonders, wat je ook kiest, je doet het altijd goed.

Het maken van een portret kost enige tijd. Soms is het fijn om van foto’s te werken, soms is het prettig om ook even in het echt contact te hebben, we  kijken wat mogelijk is.

Prijsindicatie Portret:

Schilderij in potlood of houtskool € 250. Het is prachtig om deze in te lijsten met passepartout achter glas.

Schilderij in olieverf of acrylverf € 750. Een baklijst of staaflijst zorgt ervoor dat het helemaal af is.

Lijsten zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je heb de keuze om zelf een lijst te verzorgen of om samen een lijst uit te zoeken. Mijn leverancier is https://www.barendvanzwieten.nl/de-lijstenmakerij/ in Alphen aan de Rijn. Zij hebben een zeer ruime keuze en verzorgen uitstekend inlijstwerk.

 

Babyportret in opdracht – een selectie

Kjeld Nuis met zoontje Jax

Pastel op gekleurd papier 20×25 cm

Pastel op gekleurd papier 20×25 cm

Baby Acryl op canvas 30x30cm

baby houtskool op canvas 20x30cm.


Dieren Portret – een selectie

Uniek en speciaal, jouw huisdier vereeuwigd op het linnen doek. Als je kiest voor een blijvende herinnering!

Wanneer je een portret laat maken, dan is het belangrijk om het karakter van het dier te laten zien. Dat kan zijn een manier van kijken of staan, zitten. Er zijn diverse opties mogelijk. Ik werk vanaf foto’s en vind het ook fijn (indien mogelijk) om jouw huisdier tijdens het schilderproces een keer in het echt te zien.

Prijs voor een geschilderd portret afgewerkt met vernislaag, inclusief ophangsysteem en baklijst vanaf € 500 (afmeting 30×40 cm.) Er zijn meerder afmetingen mogelijk, kleiner of groter. Samen bespreek ik graag de mogelijkheden om tot het mooiste resultaat te komen.

Hond acryl op canvas 30×40 cm. In opdracht

Labradorpuppie 40x50cm. In opdracht

Basseth Hound 60×120 cm. € 950

Britse korthaar 10x15cm. In opdracht

IIsvogel acrylverf op marmer 13×13 cm Verkocht

Koe acryl op canvas 20x20cm Verkocht

Schaap acryl op canvas 13×18 cm € 275

Koe olie op canvas 30×30 cm. In opdracht

Koe acryl op canvas 40×40 cm € 575