Portretten van mensen en dieren

Portret in opdracht 

Van een mooi geschilderd portret blijf je genieten, het doorstaat de tijd en het blijft boeien, generatie na generatie. De portretten die ik maak zijn uitgevoerd in olieverf of acrylverf, houtskool, potlood of pastelkrijt, soms zijn er meerdere materialen gemengd. Er wordt geposeerd of gewerkt vanaf foto’s. Samen kijken we naar de wensen en bespreken wat mogelijk is.

Voor een volwassene is het moment van portretteren altijd oké. Maar wanneer is het beste moment om het kind te portretteren? Als het de jeugdige nog onbevangen uitstraling heeft, als tiener of jong volwassene? Er is geen uitgesproken moment, laat je gevoel spreken. Wat je ook kiest, alle leeftijden hebben iets bijzonders!

Het maken van een portret kost de nodige tijd. Soms is het fijn om van foto’s te werken, soms is het prettig om ook een keer in het echt contact te hebben, als dat mogelijk is.

Het is ook mogelijk om van een overleden dierbare een portret te laten maken.

Een selectie van portretten die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. 

    

Prijsindicatie Portret:

Schilderij in potlood of houtskool € 350                                                              Ingelijst achter glas met passe-partout komt dit schilderij helemaal tot zijn recht.

Schilderij in olieverf of acrylverf € 850                                                                      Een baklijst of staaflijst zorgt ervoor dat het helemaal af is.

De lijsten zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je heb de keuze om zelf een lijst te verzorgen of om samen met mij een lijst uit te zoeken. Mijn leverancier  https://www.barendvanzwieten.nl/de-lijstenmakerij/ in Alphen aan de Rijn heeft ruime keuze en verzorgt uitstekend inlijstwerk. Uiteraard is de keuze voor wel of geen lijst vrij. Dit geldt ook voor de keuze voor een lijstenmakerij.

 

Babyportret in opdracht – een selectie

Kjeld Nuis met zoontje Jax

Pastel op gekleurd papier 20×25 cm

Pastel op gekleurd papier 20×25 cm

Baby Acryl op canvas 30x30cm

baby houtskool op canvas 20x30cm.


Dieren Portret – voorbeelden

Uniek en speciaal, jouw huisdier vereeuwigd op het linnen doek. Als je kiest voor een blijvende herinnering!

Wanneer je een portret laat maken, dan is het belangrijk om het karakter van het dier te laten zien. Dat kan zijn een manier van kijken, hoe het dier zit of staat. Er zijn meerdere opties  Ik werk vanaf foto’s en vind het ook fijn (indien mogelijk) om jouw huisdier tijdens het schilderproces een keer in het echt te zien.

Prijsvoorbeeld: een geschilderd portret afgewerkt met vernislaag, inclusief ophangsysteem en baklijst € 400 (afmeting 30×40 cm.) Er zijn ook andere afmetingen mogelijk. Samen bespreken we de mogelijkheden om tot het mooiste resultaat te komen.

Hond acryl op canvas 30×40 cm. In opdracht

Labradorpuppie 40x50cm. In opdracht

Basseth Hound 60×120 cm

Britse korthaar 10x15cm. In opdracht

IIsvogel acrylverf op marmer 13×13 cm

Koe acryl op canvas 20x20cm

Schaap acryl op canvas 13×18 cm

Koe olie op canvas 30×30 cm.

Koe acryl op canvas 40×40 cm