Schildervakantie

Schildervakantie België 

Toen ik dit plekje 3 jaar geleden ontdekte wist ik het gelijk. Hier raak je niet uitgekeken en niet uitgeschilderd. Het eeuwenoude Chateau, prachtig verscholen tussen de heuvels en bossen waar je alle rust en ontspanning vindt die nodig zijn om ongestoord te kunnen schilderen, is een plek geworden waar we regelmatig terugkeren voor een heerlijke schildervakantie.

Deze schildervakantie is bestemd voor iedereen die houdt van tekenen en schilderen en voor wie van rust, ontspanning en de natuur houdt, ieder met zijn eigen ervaringen en achtergrond. Je verblijft in een authentiek Chateau in een schitterende omgeving in het Franstalige deel van België. Samen je creativiteit delen in het ruime lichte atelier of juist op zoek naar een eigen rustige plek in de zon of onder de eeuwenoude eiken. Er is genoeg ruimte op het 12 ha. grote landgoed. Veel of weinig schilderervaring is niet belangrijk, het gaat om plezier hebben in het schilderen en nieuwe schilderervaringen op doen. Op een vrije en toegankelijke manier breng ik stapsgewijs mijn kennis en ervaring over. Daarnaast zal ik je stimuleren je eigen stijl te ontwikkelen, waardoor je op creatief gebied steeds meer gaat ervaren en ontdekken. Werk je graag zelfstandig, geen probleem, je kunt je eigen plan trekken en naar behoefte aansluiten bij de schilderdemonstraties.

Accommodatie

Je verblijft in een Chateau, daterend uit de 12e eeuw. Het gebouw is eigenhandig gerestaureerd door de architect/eigenaar waardoor het comfortabel is en de oorspronkelijke schoonheid volledig heeft kunnen behouden. Verwacht geen chique aangelegenheid, maar wel gemoedelijkheid en gezelligheid, kortom een plek waar je jezelf kunt zijn en waar meer dan voldoende ruimte is om je vrij te bewegen en te ontspannen. Hier heb je alle tijd om te schilderen en vakantie te houden omdat bijna alles voor je wordt geregeld door onze eigen gezellige crew.

Omdat we met een eigen groep komen is de gehele begane grond van het kasteel ( Het Bordesverblijf) inclusief een groot gedeelte van het Bordes alleen voor ons gereserveerd. Vanuit dit verblijf hebben we direct toegang tot de kasteeltuin, het bos en de natuurlijke zwemvijver.

We hebben de beschikking over goed ingerichte 2 persoons-slaapkamers, sommigen met eigen toilet en douche, sommigen gedeeld met max. 3 pesonen. (1 persoonskamer met toeslag). De slaapvertrekken in het kasteel zijn allen verschillend van grootte en inrichting, eenvoudig en authentiek.


Arrangementprijs

Prijzen:  € 600 euro per persoon bij gedeelde 2-persoonskamer. Het is mogelijk om een tweepersoonskamer met toeslag  (vanaf € 75) voor één persoon te boeken (beperkte beschikbaarheid). Het is ook mogelijk om samen met je partner te komen ook als hij/zij geen behoefte heeft om te schilderen. Het is een heerlijke omgeving om te wandelen, te fietsen en te fotograferen. Tarief voor niet schilderende partner: € 500.

Maandag 12.00 uur aankomst en ontvangst met koffie en lunch. Vrijdag vertrekdag, na ontbijt en koffie. Je kunt deze gehele vrijdag nog blijven om te schilderen op het landgoed, te wandelen of te zwemmen in de natuurvijver.

Inbegrepen:

  • 4x ontbijt, 4x lunch en 4x diner in het kasteel.
  • Koffie, thee, sapjes en wijn tijdens het gehele arrangement
  • Elke morgen starten we in het atelier. José zorgt voor de persoonlijke schildersbegeleiding en geeft diverse schilderdemonstraties. ’s Middags is er voldoende gelegenheid om vrij te schilderen, zowel binnen en buiten
  • WiFi in het hoofdgebouw (gratis)
  • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats bij het kasteel
  • Materialen bij voorkeur zelf meenemen. Er kan worden geschilderd met aquarel en acrylverf. Olieverf is ook mogelijk echter alleen buiten. Je ontvangt ruim van te voren een advieslijstje met mee te nemen materialen.

Kom je met 3 of 4 personen, dan hebben we het Balkonverblijf of het Torenverblijf ter beschikking, ieder met twee 2-persoons-slaapkamers en eigen voorzieningen zoals een living, eenvoudige douche en toilet prijs € 600  p.p. bij bezetting van 3 of 4 personen inclusief alle bovenstaande voorzieningen.

Omdat ik veel persoonlijke aandacht aan elke cursist willen geven, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 10 personen.Mijn specialiteit is landschappen. Daarnaast schilder ik portretten in opdracht. De natuur direct naar waarneming op het doek zetten, doe ik graag. Deze schildersvakantie laat ik je o.a. zien hoe je direct naar waarneming kunt schilderen en waar je rekening mee moet houden als je het veld in gaat om ”en plein air” te schilderen. Persoonlijke uitleg en aandacht voor ieders werk staan altijd centraal. Daarnaast zijn we tijdens deze vakantie een groep die inspirerend, positief en aanmoedigend is voor elkaar. Als je tijdens deze schildersvakantie nog meer lef en plezier in schilderen krijgt is één van onze doelen bereikt.

schilderen in de natuur

Ligging kasteel

Het zacht glooiende, groene landschap van het Land van Herve toont België op z’n mooist. Weiden en boomgaarden golven van de Voerstreek in het noorden naar de Ardennen ten zuiden van dit prachtige stukje Wallonië. Geen wonder dat, door de eeuwen, menige graaf, hertog en koning zijn begerig oog op de streek liet vallen. Het kasteel ligt op 30 minuten rijden van Maastricht. Een rustige en groene omgeving waar je alleen gestoord wordt door zingende vogels en schapen die nieuwsgierig komen kijken. Treinreizigers kunnen tegen een kleine vergoeding ( € 15)  worden opgehaald vanaf het dichtstbijzijnde station op 15 minuten afstand.

”Het is hier heerlijk toeven, het mooie oude kasteel, de relaxte sfeer, de vriendschap, creativiteit en de ruimte om jezelf te zijn. Ik geniet van de natuur en het lekker bezig zijn met kleur en compositie. Het ‘en plein air’ schilderen is een openbaring voor mij”. deelnemer schildersvakantie 2017.

Vrije tijd en Ontspanning

Naast het schilderen, is er voldoende gelegenheid om vrij te schilderen. Het lichte atelier met uitzicht over de heuvels, staat de hele dag tot je beschikking. Wil je een dag, of een gedeelte van een dag wat langer aan het zwemmeertje blijven liggen, of een lange wandeling of een uitstapje maken, dan is dit uiteraard geen probleem. Er zijn mooie wandelroutes nabij het landgoed en er kan gratis gebruik worden gemaakt van een eenvoudige tennisplaats en jeu de bouleplaats op eigen terrein. Vanuit de salon loop je het bordes op met uitzicht op de tuin en het landgoed. Je kunt tijdens of na het schilderen ontspanning zoeken in de tuin of afkoelen in de natuurlijk zwemvijver aan de voet het kasteel. Houd je van fotograferen, ook dan kun je je volop uitleven.

Een uitstapje naar Aken, Luik of Maastricht behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is het kasteel een prima uitvalsbasis voor een korte golftrip.

Als het mooi weer is, maken we ’s avonds een kampvuur

schilderspauze in de tuin

De grote gezellige salon met open haard en een vleugel is een heerlijke plek om tussendoor of ’s avonds te ontspannen met een boek, een glas wijn en een goed gesprek. Ben je muzikaal, wij houden je niet tegen.


Het Atelier

Het atelier heeft een panoramisch uitzicht over de bossen en landerijen. Na afloop van de dag komen we hier bij elkaar om de ervaringen van de dag met elkaar te delen. We genieten en kijken met respect naar elkaars werk. We drinken een glaasje en bespreken de plannen voor de volgende dag

het atelier
uitzicht vanuit het kasteel en atelier
napraten na een dag schilderen

Interesse in een schildervakantie?

Laat het me weten, zodra er voldoende aanmeldingen zijn kan er mogelijk weer een schildervakantie gerealiseerd worden

Stuur een mail met vermelding van het aantal personen die geïnteresseerd zijn, naar helderkunst@live.nl of stuur een bericht M 06-18439750. Let op: dit is nog geen inschrijving.

Je ontvang je geheel vrijblijvend een berichtje als er een schildervakantie georganiseerd wordt. Als de datum je uitkomt en je wilt mee, kun je dan pas definitief inschrijven.

een video-impressie……..

Recensies