Schildertrips

 

Een schilderreis wordt een half jaar van te voren ingepland. Op dit moment staat er geen reis gepland.

Een bijzondere plek

In de Voerstreek ligt een klein en bijzonder Chateau. Dit Chateau is gebouwd in de 13e eeuw, heeft een eigen zwemmeertje en bevindt zich in een rustig dal in het Franstalige deel van België.

Toen ik dit plekje een aantal jaren geleden ontdekte, wist ik het gelijk. Hier raak je niet uitgekeken en niet uitgeschilderd. Het eeuwenoude Chateau, prachtig verscholen tussen de heuvels en bossen waar je alle rust en ontspanning vindt die heerlijk zijn om ongestoord te schilderen. Door die vrijheid en de positieve impulsen ga je naast het schilderen ook volop genieten en ontspannen. 

Deze driedaagse schildertrip is bestemd voor iedereen die houdt van tekenen en schilderen en voor wie gedijt op rust, ontspanning en natuur. Voor jouw verblijf is een kamer geregeld in het authentieke Chateau. Samen je creativiteit delen, ieder met zijn eigen ervaringen en achtergrond. Veel of weinig schilderervaring is niet belangrijk, het gaat om plezier hebben in het schilderen en nieuwe schilderervaringen op doen.

We hebben de beschikking over een ruim en licht atelier. En voor de buitenschilders: het wemelt er van de rustige plekjes in de zon of juist in de schaduw onder de eeuwenoude eiken. Er is ruimte genoeg op het 12 ha. grote landgoed om samen te schilderen maar ook om een eigen plan te trekken.

Ligging kasteel

Het zacht glooiende, groene landschap van het Land van Herve toont België op z’n mooist. Weiden en boomgaarden golven van de Voerstreek in het noorden naar de Ardennen ten zuiden van dit prachtige stukje Wallonië. Geen wonder dat, door de eeuwen, menige graaf, hertog en koning zijn begerig oog op de streek liet vallen. Het kasteel ligt op 30 minuten rijden van Maastricht. Een rustige en groene omgeving waar je alleen gestoord wordt door zingende vogels en schapen die nieuwsgierig komen kijken. Treinreizigers kunnen tegen een vergoeding  van € 15 worden opgehaald vanaf het dichtstbijzijnde station op ongeveer 20 minuten afstand.

Accommodatie

Het gebouw is eigenhandig gerestaureerd door de architect/eigenaar waardoor het comfortabel is en het de oorspronkelijke schoonheid volledig heeft kunnen behouden. Verwacht geen chique aangelegenheid, maar wel veel sfeer en gemoedelijkheid. Hier heb je alle tijd om te schilderen en te genieten omdat bijna alles voor je wordt geregeld door onze eigen zorgzame en vriendelijke crew.

Omdat we met een eigen groep komen is de gehele begane grond van het kasteel ( Het Bordesverblijf) inclusief een groot gedeelte van het Bordes voor ons gereserveerd. Vanuit dit verblijf hebben we direct toegang tot het atelier, de kasteeltuin, het bos, de kampvuurplaats en de natuurlijke zwemvijver.

We hebben de beschikking over goed ingerichte 2 persoons-slaapkamers, sommigen met eigen toilet en douche. Alleen slapen op een kamer is mogelijk met toeslag. De slaapvertrekken in het kasteel zijn allen verschillend van grootte en eenvoudig en authentiek ingericht.

Plezier in schilderen

Naast het atelier waar we vrij en ongestoord kunnen schilderen, kun je ook de natuur in om de schildersezel op te zetten. Er is volop gelegenheid om direct naar waarneming, ‘en plein air’ te schilderen. Een kans om je grenzen te verleggen en zodoende meer te ervaren en te ontdekken. Ik stimuleer en ondersteun je hier graag in op een respectvolle en ontspannen manier. Werk je graag zelfstandig werken, geen probleem, je kunt naar behoefte aansluiten bij een schilderdemonstratie.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke uitleg (indien gewenst) en aandacht voor ieders werk staan centraal. Daarbij zijn we tijdens deze vakantie een groep die inspirerend, positief en aanmoedigend is voor elkaar. Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat we nog meer lef en plezier in het schilderen krijgen. Na afloop van de dag komen we bij elkaar om de ervaringen van dec dag met elkaar te delen. We kijken met respect naar elkaars werk met een glaasje en een hapje.

Vrije tijd en Ontspanning

Naast het schilderen, is er voldoende gelegenheid om vrij te schilderen. Het lichte atelier met uitzicht over de heuvels, staat de hele dag tot je beschikking. Wil je een gedeelte van een dag wat langer aan het zwemmeertje blijven liggen, of een lange wandeling of een uitstapje maken, dan kan allemaal. De grote gezellige salon met open haard en een vleugel is een heerlijke plek om tussendoor of ’s avonds te ontspannen met een boek, een glas wijn en een goed gesprek. Ben je muzikaal, wij houden je niet tegen.

Er zijn mooie wandelroutes nabij het landgoed en er kan gratis gebruik worden gemaakt van een eenvoudige tennisplaats en jeu de boule op eigen terrein. Vanuit het kasteel loop je zo naar de natuurlijke zwemvijver. Houd je van fotograferen, dan kun je je hier volop uitleven. 

Een uitstapje naar Aken, Luik of Maastricht behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het kasteel een prima uitvalsbasis voor een korte golftrip. 


                                                                                          Voorlopig programma

Ontvangst: vrijdag 12.00 uur ontvangst met lunch.                                        Afscheid: zondag 17.00 uur met Borrel en Tapas 

Het volgende is inbegrepen tijdens deze drie dagen:

  • 2 overnachtingen op het Chateau, gedeeld 2 persoons slaapvertrek   (1 persoons slaapvertrek mogelijk met toeslag van € 75, beperkte beschikbaarheid) 
  • 2x Ontbijt, 3x Lunch, 2x Diner, 1x Tapas in het kasteel.
  • Koffie, thee, sapjes en wijn zijn tijdens het gehele arrangement inbegrepen
  • Het Atelier waar we ’s morgens starten is alle dagen en ’s avonds tot 20.00 uur open en gereserveerd voor ons als groep. 
  • Dagelijkse nabespreking, waar je tips en adviezen kunt krijgen om verder te komen in jouw schilderproces. 
  • Vrij WiFi in het hoofdgebouw 
  • Vrij gebruik van eenvoudige tennisbaan en jeu de boule. (gratis leen- materiaal aanwezig)
  • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats bij het kasteel
  • Materialen zelf meenemen. Er kan worden geschilderd met aquarel en acrylverf. Olieverf is ook mogelijk echter alleen buiten. Je ontvangt ruim van te voren een advieslijstje met mee te nemen materialen

”Het is hier heerlijk toeven, het mooie oude kasteel, de relaxte sfeer, de vriendschap, creativiteit en de ruimte om jezelf te zijn. Ik geniet van de natuur en het lekker bezig zijn met kleur en compositie. Het ‘en plein air’ schilderen is een openbaring voor mij”.

deelnemer schildersvakantie 2017.


Het Atelier


Arrangement All inclusief

Prijzen:  € 495 euro per persoon bij gedeelde 2 persoonskamer. Het is mogelijk om een tweepersoonskamer met toeslag  (vanaf € 75) voor één persoon te boeken (beperkte beschikbaarheid). Het is ook mogelijk om samen met je partner te komen ook als hij/zij geen behoefte heeft om te schilderen. Het is een heerlijke omgeving om te wandelen, te fietsen en te fotograferen. Tarief voor niet schilderende partner: € 395.

Kom je met 3 of 4 personen en wil je bij elkaar in één verblijf, dan hebben we het Balkonverblijf of het Torenverblijf ter beschikking. Beide verblijven beschikken over twee 2-persoons-slaapkamers en eigen voorzieningen zoals een living, een douche en toilet. Prijs € 495 p.p. bij bezetting van 3 of 4 personen. Deze accommodaties zijn inclusief alle maaltijden en alle andere faciliteiten.

Om iedereen voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven, is het maximaal aantal deelnemers 10 personen.

Interesse in een schildervakantie?

Een schildervakantie organiseren zit er op dit moment helaas nog niet in. Het is een flinke organisatie en we hebben in deze tijd niet voldoende zekerheid dat we alles kunnen laten plaatsvinden zoals we het graag willen. Alvast aangeven dat je interesse heb in een schildervakantie kan natuurlijk wel, stuur een berichtje naar helderkunst@live.nl. Let op dit is nog geen inschrijving!

Hieronder vind je een film gemaakt tijdens de schildervakantie. Het is een impressie van het landgoed met het kasteel en de schilderachtige omgeving waarin je onze deelnemers ziet schilderen en ontspannen.