Schilderlessen


Teken- en schilderlessen

Tijdelijke aanpassingen i.v.m. Corona: Sinds juli 2020 worden de schilderlessen weer gegeven, buiten in tuin. Bij regen, wordt de les verzet naar een andere datum. Je werkt met je eigen teken en schildermaterialen.

De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Inloop vanaf 12.45 uur. We werken uitsluitend met acrylverf en de lessen zijn inclusief de materialen, koffie en thee. De schildersondergrond waar je op wilt schilderen, zoals papier, board of opgespannen canvas, neem je zelf mee. Kosten € 17,50 per schilderles.

We schilderen vaak rond een bepaald thema of naar het werk van een bekende schilder; bijvoorbeeld, Vincent van Gogh, Monet enz. We kiezen een schilderij van deze schilders en we oefenen de verschillende technieken. Op deze manier krijg je veel gevoel voor compositie, kleuren mengen en schaduw en lichtwerking. Daarnaast kun je ook je eigen onderwerpen kiezen, waarmee ik je individueel begeleid. We werken in kleine groepjes met beginnende schilders en schilders die al langer les krijgen. Een gemixte groep zorgt voor inspiratie, dynamiek en positieve impulsen. We stimuleren elkaar en kijken met respect naar elkaars werk. De bedoeling is dat je vrijer wordt en daar daag ik je graag toe uit. Wil je eens proberen of deze schilderlessen wat voor jou zijn? Kom dan een les volgen om te zien of dit is wat je zoekt. Voor meer info stuur een berichtje naar helderkunst@live.nl of bel met José 06-18439750.


Workshop vrij schilderen

Bij deze workshop werken we van een foto/print die je zelf meeneemt. Bijvoorbeeld een leuke vakantiefoto, een foto van bloemen of koeien. Alles wat jij boeiend of leuk vindt, komt in aanmerking. Dit kan een echte foto of een print zijn of een afbeelding op jouw telefoon of ipad. De workshop is geschikt voor iedereen die het fijn vindt om te (leren) schilderen. Iedereen schildert op zijn eigen manier en we kijken met respect naar elkaars werk en ieders ideeën. De groep bestaat uit maximaal 7 personen zodat er voldoende tijd en ruimte is voor uitleg en begeleiding. Wij zorgen voor alle materialen, koffie, thee en lunch. Aan het einde van de dag heb je veel geleerd, ben je geïnspireerd en ga je naar huis met je eigen schilderij.

Schilderworkshop  deze wordt gegeven zodra zich weer 5 personen hebben aangemeld € 125 p.p.   

Je krijgt deze dag tips en aanwijzingen om je teken en schildertechnieken te verbeteren. Er is veel aandacht voor de effecten van kleur en je gaat ontdekken waarom schaduw en  licht zo belangrijk is in je werk

Aanvang workshop 10.00 uur met koffie/thee en appeltaart. De workshop is inclusief alle materialen, canvas doek 30×40 cm of 40×50 cm, goed verzorgde lunch, koffie/thee/sapjes/wijn.  We sluiten rond 16.00 uur af.

Opgeven kan individueel of met een groepje van minimaal 5 personen. T 0618439750 of helderkunst@live.nl