Schilderlessen groepen

Let op: op dit moment kan er niet worden ingeschreven voor de groepsschilderlessen. Prive schilderlessen en eendaagse masterclasses zijn wel mogelijk.

Oefenles hortensia’s schilderen

Je wilt leren schilderen, maar je weet niet of je het in je hebt of je weet niet hoe je moet beginnen. Als ik je laat zien hoe je stap voor stap een schilderij maakt, dan zie je dat het minder ingewikkeld is dan je denkt. En je voelt hem vast al aankomen….je gaat steeds beter leren schilderen en je wordt er steeds handiger in.

Door het te doen, door te oefenen net zoals je leerde fietsen, schaatsen, skiën. Dat oefenen doen we tijdens de lessen. En als jij nog enthousiaster wordt dan je al was, dan kun je ook thuis verder met oefenen. Maar dat hoeft niet, want thuis heb je vast nog andere dingen te doen. Alleen als het jou ontspant om thuis te tekenen en te schilderen, dan is het prima. Vrijheid, blijheid!

Oefenen in een ontspannen omgeving

Tijdens de schilderlessen leer je de teken- en schetstechnieken goed onder de knie te krijgen. We gaan kijken welke foefjes de oude meesters gebruikten, en wat schilders doen om hun schilderij zeggingskracht te geven. Ontdekken hoe leuk schilderen is en de voldoening hebben van een leuk schilderij wat je zelf hebt gemaakt. Ik vind het belangrijk dat dit allemaal plaatsvindt in een positieve omgeving waarbij je op je eigen niveau kunt werken. Humor en gezelligheid horen hierbij.

Voor wie

De schilderlessen zijn geschikt voor de beginnende schilder en voor wie al wat langer bezig is met tekenen en schilderen. We schilderen bijv. rond een bepaald thema of naar het werk van een bekende schilder; bijvoorbeeld, Vincent van Gogh, Monet enz. Op deze manier krijg je gevoel voor compositie, kleuren mengen en schaduw en lichtwerking. 

Daarnaast kun je ook je eigen onderwerpen kiezen, waarbij je tips en adviezen krijgt. We werken in kleine gemixte groepjes wat zorgt voor inspiratie, dynamiek en positieve impulsen. Voor iedereen is het een eerste keer geweest en daarom stimuleren we elkaar en kijken we met respect naar elkaars werk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-recreatiekrant-4.jpg

Praktische informatie over de teken- en schilderlessen

 • De lessen worden 1 x per twee weken op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur gegeven.
 • Je neemt je eigen schildermaterialen mee. Bijv.; aquarelverf, acrylverf, pastelkrijt. Wil je liever met olieverf werken, dat kan ook, maar alleen als we buiten schilderen. Je kunt altijd gebruik maken van de schildersezels in het atelier.
 • De eerste keer dat je komt, kun je ook gebruik maken van de materialen in het atelier, zodat je rustig kunt kijken en ervaren welke kwasten, verf enz. je prettig vindt om mee te werken.
 • Het lesgeld is € 20 voor een dagdeel inclusief 2x koffie/thee met wat lekkers.

Privéles of Masterclass

Heb je teken en schilderervaring en ben je lekker op weg, maar mis je uitdaging of loop je tegen dingen aan, waar je niet verder in komt, kijk dan eens of enkele privé schilderlessen of een ééndaagse masterclass iets voor jou is.

 • De manier om in korte tijd grote stappen te maken.
 • Eén op één les waarbij alle vragen en oefeningen die voor jou belangrijk zijn aan de orde komen
 • Je maakt kennis met alle schildersgeheimen
 • Speciale aandacht voor de aspecten van het schilderen die jij wilt verbeteren
 • Speciale aandacht voor diepte in je werk en licht in je schilderij
 • Kijk voor alle informatie hierover bij masterclass en privéles.

De schilderomgeving

Een prettige en veilige omgeving waar jij je vrij voelt om te experimenteren, heeft als resultaat dat jij steeds meer plezier krijgt in het schilderen. In deze omgeving waar je opbouwende feedback op je werk krijgt, bouw je aan je zelfvertrouwen en dat is belangrijk in het schilderproces.

Tijdens de lessen sta je tussen mijn schilderijen die soms al klaar zijn, maar vaak is een schilderij nog volop in bewerking. Het schilderproces aan de hand van deze schilderijen van zo dichtbij zien, zorgt voor inzichten die jij direct kan gebruiken. Zomers schilderen we regelmatig in de tuin aan het water met zicht op het eiland met riet en bomen. Eén van de mooiste plekken om het water en de wolkenluchten te leren schilderen. Je zult zien dat je meer kunt dan je denkt.

Welke lessen en voor wie en wanneer?

 • De groepschilderlessen zijn geschikt voor de beginnende schilder en voor wie al enige ervaring heeft.
 • Heb je al wat schilderuren gemaakt of wil je in korte tijd veel opsteken, misschien zoek je extra verdieping: dan kun je privé schilderlessen volgen of een masterclass komen doen. Je wordt op jouw niveau begeleid één op één. klik hier voor meer informatie over privélessen en masterclasses
 • Stuur een berichtje naar helderkunst@live.nl of  M.06 18439750 als je wilt beginnen met schilderen of je verder wilt verdiepen in alle aspecten van het schilderen. Ik zie er naar uit om samen met je te gaan schilderen en stappen te maken.